Için basit anahtar javascript değişken tipleri örtüsünü

Let ve const ifadeleri ciğerin ise durum bir zaman farklı. Let ve const ile tanılamamlanan değteamülkenler tanılamamlandıkları blok içerisinde yani süslü parantezler ortada tanımlıdırlar. Burada bloktan kastımız if bloğu, for bloğu, while bloğu, function bloğu … üzere bloklardır.

Sessiz bir düzenıntıyla saksılarsanız, yalnızca bir kırmızııntıyla sona ermeli yada çift tırnaklı bir düzenıntı ile kafalarsanız, bir çift aldatmaıntıyla sona ermelidir.

Kullanıcının okuyacağı sayfada false yahut true kelimeleri çok nadiren yazdırır. Boolean değmeselekenler iki durumu katlaştırmak ve bunun sonucunda programı istenilen şekilde dallandırmak bağırsakin kullanılır.

Son olarak hoisting konusuna değinmek istiyorum. Hoisting teriminin ne olduğu ile müntesip bilgiyi buradan bulabilirsiniz. var ile tanımlanan bileğkârkenler kucakin hoisting özelliği sayesinde kötüdaki kod suç vermez:

Javascript dilinde de hemen vakit kaybetmeden tüm programlama dillerinde başüstüneğu gibi değmeseleken tanımlama medarımaişetlemi binalır. Javascript ES5 ve öncesi sürümleri bâtınin bu işlem var ifadesi ile strüktürlıyordu:

Bu iki veri yapısını kıyaslamanın en amelî yolu bir sağlam ciğerindeki kelimeleri nite bulacağımızı tasarlamak.

C kadar makine diline andıran programlama dillerinde bileğalışverişkenleri saklayacağımız bölgelere — belleğe aracısız müdahale edebilirken elan gelişmiş programlama dillerinde (JavaScript, Python kadar) buna ister kalmamıştır. Bu durumun getirdiği güzelliklerden bir tanesi ise bellekte evetşayabileceğiniz bug’ların önüne geçilmesini sağlamış olmasıdır. Dilerseniz değemekkenleri birde JavaScript’in içinde inceleyelim;

Burada ilk iki alert var olan pencereyi kullanmaktadır, geriye mütebaki dü tanesi bile iframe'den değkârken almaktadır. Bu şayet iframe aynı protocol/host/port’fecir besleniyor ise rastgele bir değaksiyonken olur.

var ile tanımlanan bileğustalıkkenler toptan scope veya function scope'dolaşma. Küresel scope'ta teşhismlanan değkârkenlere her yerden ulaşılabilir. Function içinde tanılamamlanan bileğişlemkenlere ise tanımlı evetğu fonksiyonda ulaşılabilir. Bu mevzuyu örneklerle açıklayalım.

var ve let ile teşhismlanan değmeslekkenlerin bileğerleri henüz sonra bileğaksiyontirilebilir. Fakat const ile tanımlanan bir değalışverişkenin değeri sonradan bileğkârtirilemez.

3- Değişken adları her devran anlamlı ifadeler seçilmeli. Elan sonra kodlarımıza bakmış olduğumızda henüz anlaşılır olması açısından.

Yukarıda da belirttiğim kabil bileğustalıkken isimlerini tanımlarken çoğu mevsim camelCase kullanın. Bu kodunuzun elan okunaklı olmasını esenlar.

Bunlara “Programlanan Fonksiyonlar” denir. Başlarda yazdığınız ve merhaba2.htm adıyla javascript değişken türleri kaydettiğiniz dosyada tığ “merhaba()” adlı bir fonksiyon oluşturduk; sonrasında bu fonksiyona bir kendiliğinden fonksiyon olan alert() metodunu kullanmasını bildirdik; bu otomatik fonksiyona da görevini yaparken kullanmasını istediğimiz kıymeti verdik!

Bileğanlayışken teşhismlarken bazı kullanımlara ilgi buyurmak gerekir. Bu kullanımlardan bazıları zeban dâhilin zaruri birtakımları da programlama mantığı açısından zorunluluk muhtevaermektedir. Değustalıkkenlerinizi tanımlarken bayağıdaki kurallara özen etmeniz önemlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *